Kennismaking
Terug

In 1974 behaalde ik mijn HTS diploma Weg- en Waterbouw te Zwolle. Als ik na mijn studie in Nederland was gebleven, moest ik in dienst. Daarom ben ik terug gegaan naar het raadgevend ingenieursbureau Ninham Shand (overgegaan in Aurecon) in Kaapstad, waar ik het jaar ervoor al een half jaar stage had gelopen. In 1980 ben ik weer naar Nederland gegaan, waar ik bij DHV een baan kreeg. In 1984 startte ik bij het ICW in Wageningen, dat later overging in het Staring Centrum en vervolgens in Alterra. In 1993 heb ik mijn doctorsgraad behaald aan de Universiteit Wageningen, op het onderzoek: Aquatic Weed Control within an Integrated Water Management Framework.

Mijn passie is om hydrologische - en hydraulische processen uit te zoeken, dan wel te verklaren. Met mijn ruim 35 jaar ervaring bij raadgevend ingenieursbureaus en onderzoeksinstelling Alterra, heb ik veel kennis en ervaring opgebouwd om adviezen te geven over eenvoudige en/of complexe zaken. Door de jaren heen heb ik aan veel onderzoeksthema's gewerkt in binnen- en buitenland. Hierbij heb ik veel studenten en jonge onderzoekers begeleid.

Nu ik de zestig jaar ben gepasseerd, wil ik graag mijn eigen keuzes maken wat betreft de projecten. Daarnaast wil ik ook graag nog een bijdrage leveren en problemen oplossen in het huidige of toekomstige waterbeheer, waarbij de verwachte klimaatverandering een belangrijke issue is. Kernwoorden die bij mij passen zijn: eenvoudige oplossingen zoeken, resultaatgericht, proceskennis en kennisoverdracht.

Mijn CV (nederlands ; engels) geeft verder een beeld van de projecten en onderzoeksactiviteiten waar ik aan gewerkt heb. 

 

 

 

                                                                            Erik Querner